Khamis, 3 April 2014

Tempat Menarik Di Kuantan : Jalan- Jalan Cari Makan Safari Park & Zoo Malam (Night Jungle) , Bukit Gambang , Kuantan, Pahang - PART 1



Assalammualaikum wbt.. setelah lama tidak update entry untuk tempat menarik di kuantan, so hari ini i try sedaya upaya menulis dan meringkaskan entry ini.. Actually i pergi Safari dan Night Zoo ini pada pertengahan bulan Mac yang lalu.. ketika negara kita di landa musim panas yang membara sangat.. .so i & my sis & my young bro & my nephew... awal-awal pagi dah bersiap untuk ke safari ini... kami hanya breakfast ringkas dan masak sendiri roti pita daging, waffle dan ice cream dessert...


roti pita daging

anak saudara i menyapu nutella & peanut butter sendiri - coz kami nak cepat , tiada masa nak hias lawo-lawo ye.. heheheh lainlah my blog , blog masakan.. heheheh



simple dessert- yela.. pagi-pagi pun cuaca dah mulai panas coz cuaca yang amat panas... so sejukkan dulu tekak di awal pagi..



So, kami pun tiba awal di Safari , Bukit Gambang resort ini.. so dibawah ini adalah gambar-gambar yang mampu diupload oleh saya untuk tatapan anda semua...


my nephew bergambar didepan bangunan safari ini


sempat lagi "test" masuk tangan dalam mulut singa.. hehehe


actually safari ini bersebelahan Bukit Gambang Water Park saja...

sebelum anda pergi ke kaunter tiket.. boleh try main kereta mainan ini dulu ye...



my nephew tertarik dengan air terjun di lobby bangunan safari ini

So, sebelum anda ke kaunter tiket.. jika anda membawa anak-anak.. sila ukur ketinggian anak dahulu ye... di Safari ini.. jika ketinggian anak tidak sampai 90cm.. so dibenarkan masuk percuma.. tetapi jika ketinggian lebih (walau umur muda) , still kena bayar yea..... setelah diukur ketinggian, ke 2-2 anak saudara i dikenakan bayaran tiket kanak-kanak.

ukur ketinggian dulu ye.. lebih dari 90cm.. sila bayar untuk masuk ye...

Kerana kami sampai awal.. so pendek sahaja barisan untuk beratur


so gambar dibawah ini antara program yang ditawarkan di safari ini



promosi dan harga yang ditawarkan di sini

jika anda pemegang my kad harga promosi yang ditawarkan ialah rm28 untuk adult dan rm18 untuk child untuk masuk ke Safari dan Night Jungle

jadual show untuk ditonton untuk program siang dan juga untuk program malam atau night jungle

so anda akan dapat gelang kertas seperti i pakai ini.. sila jangan tanggal & hilangkan coz dekat gelang ini ada bar code... jika anda berniat bercuti di sini sehingga malam.. so lepas pukul 10pm baru tanggal ye,,

So, sila enjoy gambar-gambar dibawah .. untuk maklumat lanjut.. hehehe

park entrance

bersemangat my nephew nak masuk ke safari

dekat sini anda kena beli tiket tram ye.. untuk ke safari



actually terdapat berjenis-jenis TRAM disini .. tetapi ketika kami sampai.. tram berbentuk inilah yang kami naiki

tiket tram yang berharga RM1. .sila jangan hilangkan ye


sempat bergambar di tepi TRAM sebelum naik


didalam tram

So bermulalah perjalanan kami ke safari ini... actually beza safari dan zoo ialah.. di safari anda akan melihat binatang-binatang betul-betul dekat.. especially binatang liar...tetapi anda berada didalam tram ketika melihat binatang-binatang liar tersebut. Ketika berada didalam tram, anda tidak boleh buka tingkap kerana ini boleh membahayakan anda dan penumpang lain...



ketika di safari ini. .anda boleh lihat gambang water park dengan jelas sekali




Actually anak saudara i tidak berani naik unta ini kerana bau "busuk" kata mereka.. terdapat 2 ekor unta disini. .so jika berminat anda hanya perlu bayar rm10 sahaja.

Di bawah ini adalah  antara pemandangan dan binatang yang terdapat didalam safari ini






DI bawah ini adalah gambar binatang yang i larat upload.. hehehehe



kusyuk kanak-kanak ini melihat singa dari tingkap - jarak dekat tu


Actually banyak lagi gambar-gambar binatang, jadual show binatang di dalam safari ini, tempat makan didalam safari ini serta gambar ketika kami pergi zoo malam yang i tidak sempat upload... so dont worry i akan sambung entry ini didalam part 2 selepas ini... .

Tqvm kerana sudi membaca entry ini. .salam sayang dari saya.. .luv!! muahhh!!!


**** ini adalah link sambungan entry ini http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/04/tempat-menarik-di-kuantan-jalan-jalan_4.html


****Dibawah ini pula adalah antara link tempat menarik lain di Kuantan...  untuk rujukan anda :-

1) Petrosains Kuantan - MASUK PERCUMA http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/05/tempat-menarik-di-kuantan-petrosains.html

2) http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/04/tempat-menarik-di-kuantan-pantai-balok.html

3) http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/03/tempat-menarik-di-kuantan-taman-gelora.html

4) http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/03/taman-tasik-bandar-kuantan-pahang.html


*** Bagi Anda yang mencari produk tubuh asli yang lebih selamat. Saya telah menghasilkan produk SKRUB TUBUH BADAN dari 100%  bahan-bahan alami yang selamat. Ia berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati, memudarkan parut, mencerahkan badan dan menghilangkan bau badan (hanya perah limau nipis didalam bancuhan skrub anda).

Harga ORIGINAL BODY SCRUB ini hanya RM12 sebotol.

Untuk belian Whatapss ke 016 2762636  sekarang.

ORIGINAL BODY SCRUB hanya RM12 sebotol
Saya turut menghasilkan produk snek yang lebih sihat berbanding snek dipasaran sekarang. Ia diperbuat dari emping jagung asli, limpahan pelbagai kacang dan disalut rempah kari asli yang Kaw!!.. Sungguh sedap dan enak. Hanya RM12 sebalang. Hanya Wassap 016 2762636 untuk belian.


Crunchy Flakes hanya RM12 sebalang


4 ulasan:

siti hazreen berkata...

menariknya, tak tahu plak kuantan ada safari ;)

qisya khadeeja berkata...

actually safari ni baru juga buka kiranya.. last yr... & mmg menarik ye siti..

Bro Framestone berkata...

Terima kasih untuk info ini.. tengah plan nak bercuti dekat sana esok

qisya khadeeja berkata...

semoga anda bergembira dengan percutian anda encik bro framestone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...