Sabtu, 11 Januari 2014

TEMPAT MAKAN BEST DI KL PART 8


Assalammualaikum wbt

Ini adalah sambungan entry sebelum ini.. http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/12/tempat-makan-best-di-kl-part-7.html

Sekali lagi jutaan maaf jika entry ini juga seperti melepaskan batuk di tangga...

35.  Cupcake Chapter (Taman Melawati @ Ukay Boulevard)

Jika anda mahukan tempat makan yang happening untuk hitea atau celebrate birthday atau release tension.. anda boleh datang kesini...  disini disediakan pelbagai jenis desert especially cup cake dan makanan western yang lain.. harga disini oklah.. berpatutan. tak mahal dan tak murah.. . rasanya pun ok.. not bad.. tetapi cup cake red velvet di sini memang best... i dah try rasa 2 jenis cup cake disini iaitu black forest & satu lagi cup cake i tak ingat nama apa.. tapi sama macam red velvet just ada strawberry jem je kat atas dan dalam cup cake tu... bagi i black forest cup cake agak manis dan i kurang suka.. .tapi yang sejenis lagi seperti cup cake  red velvet tuh serius isuka... Harga sebiji cup cake disini rm4.50 sahaja... ia sesuai dihadiahkan untuk client @ someone spesial....  Decoration di sini juga menarik dan turut disediakan perkhidmatan wifi free... hehehehe



pemandangan hadapan cafe ini


cafe ini 2 tingkat dan serius menarik dan happening

pemandangan di dalam cafe ini




disini juga turut dijual hamper yang sudah berbungkus cantik...

pemandangan luar cafe ini

red velvet cup cake ini di bungkus pulang oleh my fren dan dibungkus cantik di dalam box
box yang berbungkus cantik dan sesuai sebagai cenderahati @ hadiah @ buah tangan untuk sesiapa saja


my fren order beef lasagna... dia cakap rasa lasagna ni biasa saja

actually mmg nampak "creamy" & mengterliurkan sangat beef lasagna ni ye..

ini antara menu yang ditawarkan beserta harga

ini pula harga minuman yang dioffer dicafe ini


oleh kerana i baru lepas lunch.. so i just pilih 2 cup cake saja... actully i suka cup cake yang bentuk love tuhz.. sedap... ini adalah cup cake seperti red velvet just ada tambaha jem strawberry



pemandangan didalam cafe ini

pelbagai pilihan cup cake yang dijual disini

kek hari jadi dan dessert lain juga turut di jual disini

so gambar-gambar dibawah adalah pemandangan didalam cafe ini.. i tak sempat nak ambil gambar di tingkat atas kerana ingin mengejar appointment seterusnya.. heheh



antara barisan hamper yang sesuai dihadiahkan kepada sesiapa sahaja

Parking disini i rasa dalam rm1 sejam.. kerana ketika membayar parking tiket masa i disini dalam 1 jam berbelas minit sahaja tetapi bayaran dikenakan rm2... selain cafe ini.. berdekatan sini juga terdapat banyak pilihan restoran dan cafe lain..



36) Nu'in (Selera Perak) , Bandar Baru Bangi seksyen 8

Jika anda berada di area bangi.. dan ingin menikmati hitea yang ringan dan serius teh tarik yang sedap.. .anda boleh cuba datang disini.. bagi i makanan disini biasa saja... not my taste.. tapi teh tarik disini sedap kerana ia dibancuh dengan susu segar.. harga teh tarik disini pun murah dalam rm4 sahaja... makanan disini harganya pun berpatutan dan banyak makanan jenis "light" di jual disini dan yang penting disini turut disediakan perkhidmatan wifi free dan tempat caj hp @ laptop...

pemandangan hadapan restoran ini


pemandangan didalam restoran ini

menu book restoran nu'in

ini keratan dalam menu book restoran ini

so dibawah ini adalah antara menu yang disediakan di restoran ini ..

kuih berlauk tapah

pelbagai jenis popia turut di jual disini

 




tempat rehat yang best.. .i memang suka duduk di sofa ini sambil buat kerja ye.. heheheh

pemandangan didalam restoran ini


kuew tiaw disini bagi i rasanya biasa saja.. tetapi air asam boi kasturi tu memang best harga kuew tiaw ni dlm rm7.50 dan air asam boi kasturi itu rm3.90

mee rebus disini pun bagi i biasa saja.. kerana i bukan pengemar mee rebus.. tetapi yang pasti teh tarik disini memang best... so sila try...

mee rebus rm7.50
so dibawah ini pemandangan didalam restoran ini



so sila datang.. especially jika anda pengemar masakan Perak...



37) Pastry Ville , Wangsa Walk , Wangsa maju

Jika anda berada diarea wangsa maju dan tidak tahu nak breakfast apa... i suggest uols datang kesini dan menikmati set breakfastnya.. serius murah... RM10.90 sahaja untuk 2 jenis roti @ pastry dan tea @ coffee... oklah jika dibandingkan dengan tempat lain dan jika anda dah boring breakfast masakan melayu, mamak atau western yang lain.. Tempat disini juga menarik untuk release tension atau mencari idea untuk inspirasi hari anda... so please try & enjoy all picture i'm taken...



pemandangan hadapan Pastry Ville, Wangsa Walk


pemandangan hadapan cafe ini. .selain set breakfast.. set lunch dan hitea pun disediakan disini

so uols boleh pilih set apa yang uols berminat

disini turut disediakan untuk corporate packages

So dibawah ini pemandangan didalam cafe ini dan jenis-jenis pastry yang disediakan... actually banyak saja pastry buah-buahan disini.. seperti strawberry, blueberry.. tapi i tak ambil la plak.. coz i nak cepat breakfast yea.. hehehehe.. btw bcoz harga pastry disini antara rm2+++ ke rm4+++ i suggest u ambik la untuk breakfast pastry yang mahal-mahal.. hahahaha... tapi coffee disini mahal... so bila disertakan dengan set. .so automatik jadi murah lah.. so jika anda pengemar coffee sila pilih latte yea.. coz harga latte disini pun dah rm12.90.. tapi bila disertakan dengan set breakfast 2 pastry dan coffee hanyalah rm10.90.... jimat banyak kan???












Pemandangan didalam cafe ini.. actually coz ketika ini cuaca tengah hujan, so i tak boleh ambil gambar cafe ini dibahagian luar.. cafe ini actually 2 tingkat.. dan dibawah ini adalah pemandangan bahagian atas cafe.. tetapi didalam.. diluar pun ada meja untuk makan dan "cuci mata" heheheh...










ini adalah set breakfast yang kami pilih... air dalam mug tuhz green tea, roti ini dihidang panas kerana baru sahaja dipanaskan didalam ketuhar

set breakfast yang i dan my frenz pilih.. pastry nih kerana dihidang panas so sure sedap...

hahahah.. dah habis 1 round makan baru i ingat nak posing.. huhu

i memang coffee lover

i sedang menikmati my "breakfast set"...


Semoga berpuas hati dengan entry ini.. .terima kasih kerana sudi membaca entry ini.. salam sayang dari saya... luv & muahhhhzz!!!


ini adalah sambungan entry ini... http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2014/04/tempat-makan-best-di-kl-part-9.html


**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang


limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm

1 ulasan:

norman berkata...

menarik untuk dikunjungi


Kopi KEMUDIK
Koperasi Permodalan Melayu Wilayah Kuala Muda/Sik Kedah Berhad
RM 20 for 20 sachets

Postage cost : RM 10
Total cost : 30

To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/2013/05/kopi-kemudik.html
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/

SUSU KAMBING / KOPI SUSU KAMBING / GOAT MILK / GOAT MILK COFFEE
RM 22 for 20 sachets

Postage cost : RM 8
Total cost : 30
To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/susu-kambing-kopi-susu-kambinggoat-milk.html

Kopi Nanduk GOLD
http://www.bio-asli.com/?id=neorise
www.bioasli.com/?id=neorise
www.tvbioasli.com/?ref=neorise
www.bioasli.co.uk/?ref=neorise
www.prepaid.bioasli.com/?ref=neorise
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/kopi-nanduk-gold.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...