Rabu, 20 November 2013

FRUST ???? FEELING DOWN???? jom baca ini...



Oct 2013


Actually this article di copy sama sebijik dari link ini...http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/02/motivasi-untuk-anda-yang-kecewa.html ....



Reason i copy??.. coz kekadang bila i frust @ down.. i akan baca entry yang i tulis sendiri untuk mengubat hati.. .heheheheheheh ...

so u can read it..... maybe will give u a little motivation...

uolsss... i sure smua pernah sedih (oh! my fav artis putus cinta!! uwaaaa!), kecewa , jatuh , bangun, lonely walau tinggal dlm mahligai emas sekali pun.. hatta di temani meow2 gebus xhengat manjanya.. krn kita manusia biasa.. xkira jantina, xkira usia, xkira pangkat, rupa , agama, bangsa & darjat...sure di uji....uhukkkk hukkk hukkkk (mana tissue nih? hehehhe)

i pn mcm tu uolss.... pts cinta pnh, pts cinta monyet pnh.. pts kwn pn pnh.. gitew...xkiralah cz org ke3,4,5,6, family, fren, salah faham.. ohhhhh!!! sadissssss!!! that why i xpnh mrh & no komen.. klu org pts cinta tuhz hentak2 kaki.. @ myalak dlm utube @ fb status@ tweet 8juta kali tweet yg sama... i xmrh ok.. i fhm uolssss... i xberada kt tmpt uols.... dr uols wat benda ngarut yg lbh teruk...so beter u wat benda ngarut mcm tuhz jek.. xluak pe2 ok...biarla org dok mgata.. dorg xrasa.. tp apa pn i ttp tabik spring ke uols yg terer handle feelingg... smpi msh sengeh mcm kerang busuk.. siap doa si X bahagia dgn si polan ank si polan... sgh suci hati uolss... tp seiring dgn masa.. bila dh lupa.. sure kt mendoakn yg baik2 utk X kita.. kita kan hati suci uollssss...

xpe la uols..biarkan je la X uols tu hepi.. bila dorg hepi sure btmbah2 berat body uols.... so pyh X kita tu nk diet.. xkira la X kita tu gal @ boy.. klu berat X kita tu maintain pn xpe la uols... atleast uols ada can kenal insan len tnpa perlu di gelar playboy @ playgirl ye... gitew... bkn semua ada can merasa bcinta dgn ramai org sblm kawin uolss... byk pengalaman tinggi ilmu ye kata org2 tua uolssss.... automatik bila single, .. saham pn tinggi rmi nk dekat uols... trust me ok!.. tp makesure org taw la uols single ye... wkakakakakakka single & searchinggggg ... auuuwwwww!! curlassssss!!!


begitu jg dgn hidup yg kekadang diatas kekadang di bwah, pastu atas balik pastu bwh blk.. sekejap kaya, sekejap miskin, pastu kaya balik, pastu miskin, pastu kaya balik...uolsss.. hatta Nabi Sulaiman R.A yg kaya raya termaktub plng kaya di dunia xterlawan oleh jin & manusia tuh pn pnh merasa jatuh & miskin menjadi nelayan ye... krn cincinnya di curi oleh Jin Ifrit yg menyamar menjadi baginda.. apalagi ler kita2 yg kononnya xpernah tercalon dlm magazine Forbes100 RICH PERSON in world..hahahah ahaksss!! for every yr gitew... hahahahha nihz bru je setakat belajar & hafal lirik lagu "i want to be a billionaire"... so setakat jatuh sikit @ miskin kejap tuhz.. relax la... xkan dok nk naik jek xturun2.. lenguh ok... xkan dok nak kaya jek.. nnti uols xkenal plak sape ikhlas sape x... so sesekali miskin sekejap itew penting utk dpt hadiah istimewa dr tuhan utk mgenal siapa bersama time ssh & sng.. siapa ikhlas & siapa x... korg hengat leh beli mesin scan hati org uolsss?????...klu x rasanya dh lama donald trump & kim kardashian je kot mampu beli.. tuh pn cnfrm dorg kn berhutang lg cz Mahal gilezzzzzz gitewwwww!!!




Kekadang uols.. kt kn tgk ok.. apa silap kt b4 this.. cz waktu ssh2, sedih2, kecewa, frust bcinta, xjadi kawin, hilang pangkat, jth miskin la bru la uols ADA MASA ye utk merenung salah silap uols b4 ths... tu la.. dulu si Syamsul yg kaya raya nk uols jual mahal, ckp Syamsul tuhz playboy.. pi pilih si Aidil yg dh le xensem, miskin plak.. kononnya Aidil tu sure setia... padahal dah Syamsul tuh kayaraya sure rmi gal nk dekat, Syamsul tu xbkenan kt gal len tu, hanya bkenan kt uols sorg jek... tp tu la uols.. dok negative thinking .. tgk Allah balas.. simiskin xde rupa tuh sebenarnya yg curang.. zmn skrg uols.. pe pn leh jadi uols.....jd jgn cpt buruk sangka... & judge person ok...


begitu jg dgn uols.. yg kononnya ambil gal yg lembut ayu.. xmau la gal cun melecun yg ala vogue2 gedikz ganas tuhz.. kutuk maut2 playgal rmi bf.. lastly kn tgl dgn sidia yg lembut ayu stkat rupa sederhana sedap mata memandang itew.... cz gal tuh tpikat dgn lelaki yg lbh berkaliber.. ohhhhhzzz... nak wat camne uols... itew la idup... xsemua kt nk dpt ok... hatta kita rs yg kt nak tuhz jauh langit dgn bumi hebat kita dr sidia... mujur kita balas cinta.. tp uols.. itew bkn jaminan yg diaorg xleh dpt hebat dr kita.. wlu kita 9000juta kali hebat dr sidia.. kdg2 org yg xhebat la.. ramai org yg hebat2 & terlalu hebat nak yea... hahahaha.. xtipuuuuuuuuuuuuuu.. okieeeyyyyyy... try tgk xcaya keliling uolss... gitew...

ok la uols... kdg2 wlu kita xwat silap kt org.. xpnh sakit kn hati org.. xpnh luka kn hati org.. xpnh permainkan org... tp kita ttp di uji uols... ye la... itew kan kifarah dosa2... kita nihz sure byk wat dosa.. pakai bju ketat, hatta bertudung & solat xtgl pn.. ttp dosa... anak mengikut ckp parent.. siap bg gaji 99% pd parent tp dok keje bzina  pn ttp dosa ye uols... so kekadang kita xsedar dosa2 yg kita buat mempengaruhi hidup kita, plng sadis.. kdg2 kita xsedar mkn minum kita dtg dr mn???  tmsk i ye uols.. halal @ tidak??? org yg jual mee sup tuhz, ayamnya beli kat pasaraya yg halal ntah tidak.. so camne doa nk makbul & ibadat di terima?.. belum lg klu pergi mkn ke tempat2 yg sure hidang wain & alcohol wlu sah2 uols xminum... tp sendiri pk ye uols... i ckp nihz pn mcm dlu2 i xpi kanz uolss???? iskhhhhhh!!!!

xpe la uols.. seiring dgn masa & pgalaman uols sure akn bangkit semula, jumpa cinta baru, jodoh baru , xpun kwn baru.. uols sure akn hepi.. jatuh & kecewa jarang lama la.. plng lama pun 7 yr, kebiasaannya la ye..tp ada je xsampai 1@ 2 yr... klu uols smpi 7yr pn msh frust lg.. xbgn2 lg..please check what happen?.. maybe uols kena "sihir cinta".. sila check tanda2 nya ye.. ada dlm entry i dlm bllog nihz ye.. xpn.. uols yg xberubah2... so plz change.. keluar expose diri anda kpd dunia luar, p kenduri kendara, majlis2.. lepak dgn kwn2.. tell the whole world that u are single & searching.. bg peluang kpd diri utk mencuba perkara baru... & bg mrk yg trn pangkat... relax myb time 4 uols utk upgrade diri.. p class bahasa.. further study... & bg uols yg jatuh.. try bangun ok.. merangkak dlu pn xpe.. cz dr merangkak la uols akn berdiri & berlari blk.. ia mmg mgambil masa.. tp jika bsungguh & semangat kuat & "kena" ubatnya... insyaalah cpt sembuh & mujarab.. sekrg2nya pasti byk yg uols blajr.. why jatuh?, ubat apa?, mcm mn utk berlari lg pantas & ubat yg menambah tenaga plng sesuai utk uols.... hehehehe.. 

ok la uols.. i malas nk melalut byk.. nnti kt jupe nxt entry ok.. tajuk meletoooopps uolssss!! utk yg single mingle.. "Tips utk berkenalan" ahaakkkksss!!! piiitammmmm!!!.. wlu i pn xreti nk berkenalan2 nihz uols... @ memulakan langkah.. dont worry my bfff googles ada ye.. huahauahua.. mmg byk mbantu susah senang gitew.. k la uols.. c u next entry!!! mmuahhhhhhhzzz!

***** ini juga salah satu entry kegemaran i... luahan ikhlas dari hati. .heheheh http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/02/wow-single-available.html


tqvm kerana sudi membaca entry ini. .salam sayang dari saya... luv! muahhhh!!!




Lirik Lagu : I Will Always Love You - Whitney Houston



This is one of my fav song...



I Will Always Love You - Whitney Houston

If I should stay
I would only be in your way
So I'll go but I know
I'll think of you every step of the way

And I... will always love you, ooh
Will always love you
You
My darling, you...
Mmm-mm

Bittersweet memories –
That is all I'm taking with me.
So good-bye.
Please don't cry:
We both know I'm not what you, you need

And I... will always love you
I... will always love you
You, ooh

[Instrumental / Sax solo]

I hope life treats you kind
And I hope you have all you've dreamed of
And I wish you joy and happiness
But above all this I wish you love

And I... will always love you
I will always love you
I will always love you
I will always love you

I will always love you
I, I will always love you.

You.
Darling, I love you.
I'll always...
I'll always love you.
Ooh
Ooh












Isnin, 11 November 2013

Khasiat Bunga Ros Kering @ Bunga Mawar Kering / Mini



Selain kurma merah @ kurma cina dan artikel sebelum ini buah koji.. http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/11/khasiat-buah-goji-buah-goji-kering.html , antara herba cina popular termasuklah bunga ros kering bersaiz mini...    menurut kata tabib cina yang saya beli bunga ros @ bunga mawar mini ini, jika sukar tidur.. boleh rendam bunga ini beberapa kuntum didalam cawan berisi air panas dan minum.. insyalah senang tidur lena.. .so sesiapa yang insomnia... atau sukar tidur.. boleh mengamalkan herba ini.

Bunga cinta ini.. hehehe. .atau bunga kegemaran wanita ini.. sebenarnya amat banyak khasiatnya... jika dulu saya amat tahu keistimewaan bunga ros adalah untuk menghilangkan bau badan.. dan mewangikan badan dan tempat tertentu jika dikunyah mentah... khasiat bunga ros kering mini juga mempunyai khasiat yang amat menarik untuk dinikmati dan diamalkan... so enjoy this article....


RM3.50 sepeket dan boleh di beli di kedai ubat cina


Terima kasih kepada my bff google.. so ini antara manfaat bunga ros @ mawar yang saya dapati daripada google...


1. Mencium bau bunga ros dapat menguatkan daya ingatan mereka yang mudah lupa. (Berdasarkan penyelidikan saintis Jerman)            
2. Meredakan kebimbangan dan kemurungan (anti -depressi)
3. Menenangkan ketegangan saraf dan emosi.(menenangkan perasaan)
4. Merawat ulser perut
5. Meransang penghasilan hempedu oleh pundi hempedu
6. Sebagai antiseptik dan merawat kulit yang luka ,terbakar , ruam dan ekzema.
7. Merawat jangkitan pada mata.
8. Meredakan sakit tekak
9. Merawat infeksi  pundi kencing
10. Memberi kesan penyejukan  pada badan – merawat demam dan selsema.
11.Merangsang pertumbuhan tisu dan penghasilan kolagen (awet muda)
12.Membuka penutupan pada saluran bronkial (paru-paru)
13.Membantu proses penghadaman
14.Mengekalkan kesihatan usus
15.Mengandungi bahan pengantioksida – Flavonoid yang dapat menentang kanser dan penyakit kardiovaskular.
16.Mengurangkan keradangan dan kesakitan sendi seperti  pesakit osteoarthritis.
17.Melancarkan kitar haid dan masalah rahim.
18.Mengandungi vitamin A ,B3, C, D dan E.
19.Merawat cirit-birit
20.Menghilangkan keletihan
21.Menghilangkan sakit kepala dan pening





Dibawah ini pula i copy dari blog indonesia... ..http://luviherbal.blogspot.com/2012/10/manfaat-dan-khasiat-bunga-mawar-bagi.html... so, pepandailah uols olah sendiri ye ke bahasa melayu ikut pemahaman uols...... i kurang masa untuk meng"translate" bahasa ini buat masa ini.. hehehehe


1. Batuk darah
Seduh 10 g bunga mawar kering dengan 1 cangkir air panas. Tambahkan gula batu secukupnya, aduk rata, lalu tutup cangkirnya. Setelah 30 menit, minum air seduhannya 2 kali sehari dengan dosis dan cara yang sama.

2. Campak

Cuci bersih 15 kuntum bunga mawar lalu rebus dengan 2 gelas air sampai tersisa 1 ½ gelas. Dinginkan, saring, lalu bagi menjadi 2 bagian yang sama banyak. Minum air rebusannya 2 kali sehari, masing-masing 1 bagian.

3. Haid tidak teratur

Seduh 20 g bunga mawar segar dengan 1 gelas air panas untuk diminum 2 kali sehari.

4. Keputihan

Rebus 9—15 g akar bunga mawar kering dengan 1 gelas air sampai tersisa ½ gelas, dinginkan, lalu saring. Minum air saringannya sekaligus ½ gelas sehari.

5. Penurunan bagian uterus setelah melahirkan (prolapsus uteri)

Lumatkan 30 g bunga mawar kering. Tambahkan gula batu secukupnya dan 1 cangkir arak merah (haram ye arak merah bagi orang islam.. so tak payah isi ye), lalu tim. Minum hasil tim 1 kali sehari.

Catatan
: wanita hamil dilarang minum ramuan dan bunga mawar dan bagi penderita fungsi pencernaan Iemah sebaiknya berhati-hati dalam menggunakan ramuan.


ok ini sahaja artikel untuk kali ini.. sorry.. coz i terlalu busy.. so tidak sempat berkongsi banyak pengalaman mengenai ros kering ini.. dont worry bila berkesempatan saya akan bercerita tentang khasiat ini dengan lebih panjang. dan ramuan herba cina yang paling mudah untuk diamalkan. terima kasih kerana membaca entry ini. .salam sayang dari saya... muahhhhhzz!!! 


*** Bagi Anda yang mencari produk tubuh asli yang lebih selamat. Saya telah menghasilkan produk SKRUB TUBUH BADAN dari 100%  bahan-bahan alami yang selamat. Ia berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati, memudarkan parut, mencerahkan badan dan menghilangkan bau badan (hanya perah limau nipis didalam bancuhan skrub anda).

Harga ORIGINAL BODY SCRUB ini hanya RM12 sebotol.

Untuk belian Whatapss ke 016 2762636  sekarang.

ORIGINAL BODY SCRUB hanya RM12 sebotol
Saya turut menghasilkan produk snek yang lebih sihat berbanding snek dipasaran sekarang. Ia diperbuat dari emping jagung asli, limpahan pelbagai kacang dan disalut rempah kari asli yang Kaw!!.. Sungguh sedap dan enak. Hanya RM12 sebalang. Hanya Wassap 016 2762636 untuk belian.


Crunchy Flakes hanya RM12 sebalang


Ahad, 10 November 2013

Khasiat Buah Goji @ Buah Goji Kering



buah goji sebanyak ini hanya berharga RM1 dibeli timbang oleh saya di kedai Ubat Cina - hehehehe, lepas tu i esoknya i beli banyak sikit... huhu


Tahukah anda betapa hebat khasiat buah goji ini ? jika selama ini herba cina yang paling famous ialah kurma merah @ kurma cina.. so kali ini saya ingin memberitahu anda kehebatan buah goji.. yang selalu dibawa balik oleh adik saya jika keluar "tabligh" dan bawa pulang 2-3 bungkus kecil buah goji ini untuk my mum... sayang sekali kerana selama ini saya mempersiakan buah ini.. heheheheheh


1) Buah Goji Amat kaya vitamin


Buah ini seperti buah lain yang mempunya banyak vitamin , dan buah goji mempunyai khasiat 18 asid amino, vitamin c, vitamin B1, B2 , B6 dan vit E.


Lebih menakjubkan khasiat buah goji yang telah dikeringkan mengandungi 10 asid amino ( 6 kali ganda lebih tinggi berbanding bee pollen), 21 unsur mineral, kaya beta karoten berbanding lobak dan lebih menakjubkan 500 kali ganda lebih vitamin C berbanding buah oren mengikut berat... malah buah ini diletakkan tempat ke 3 buah paling tinggi vitamin C didunia.

2) Awet muda

Tabib cina yang menjual kepada saya mengatakan yang buah ini amat baik untuk kulit dan mencantikkan kulit serta awet muda.

3) Baik untuk penglihatan

Mereka yang rabun elok memakan buah ini.. begitu juga mereka yang mengalami masalah penglihatan yang lain.

4) Meningkatkan tenaga dan imuniti

kerana kaya dengan vitamin c.. so ia adalah sumber antioksidan yang baik.

5) Menguatkan daya ingatan

Ia kaya dengan pelbagai vitamin B... so sila bagi anak makan.

6) Menguatkan tenaga batin

7) Menormalkan gula dalam darah pada peringkat awal diabetes

8) mengurangkan kolesterol

9) membersihkan buah pinggang

10) Buah goji adalah buah yang cukup terkenal dalam lagenda cina dan sejarah cina.. terlalu banyak cendikiawan cina dan pahlawan cina yang memakan dan membicarakan khasiat buah ini.

Menurut analisa yang dilakukan oleh "Beijing Nutrition Research Institute", China:

" Gojiberry mengandungi rangkaian anti-oksidan "carotenoids" yang sempurna, menjadikan ia di kalangan makanan yang tertinggi kandungan carotenoids yang pernah diketahui; lebih banyak beta- karotin dari lobak merah/wortel, dan zeaxanthin (menyihatkan mata), dan melebihi 500 kali ganda vitamin C daripada oren apabila di ukur sama berat,(bererti menjadikan ia nombor 3 makanan terkaya sumber vitamin C di bumi ini, selepas kakadu plum dan camu camu
"


Di negara China, Gojiberry sangat istimewa, terutama pada masyarakat Zhongning, negeri Ningxia. Gojiberry di tempat ini dikatakan yang terbaik di dunia, mungkin kerana tanah beralkalin (pH 8.2 – 8.6) dan iklim yang bersuhu melampau dari 102 F – 16 F (38 C -27 C).



Penduduk Ningxia kebanyakannya beragama Islam dan ‎mengamalkan Gojiberry sebagai makanan harian untuk kekal sihat. Rata-rata, usia mereka melewati 100 tahun. 



"Lagenda Kerajaan Ningxia, kira-kira 3000 tahun yang silam, ketika Raja Ningxia berburu di Bukit He Lan, ‎Baginda ternampak seorang wanita sedang memukul seorang lelaki tua berjanggut. Baginda hairan, lalu bertanya kepada wanita itu apa yang terjadi? Wanita itu menjawab: "Saya sedang memukul cucu saya!".


Baginda amat terkejut dan ‎bertanya kepada wanita itu berapa umurnya dan kenapa dia kelihatan begitu muda. Wanita itu ‎menjawab: ‎"Saya berumur 260 tahun. Ketika musim bunga, saya makan daun Goji dan minum teh Goji. ‎Ketika musim panas, saya makan buah Goji, dan pada musim luruh saya mengambil akar Goji ‎dan membuat pes. Inilah rahsia saya".

Baginda amat kagum dan menasihati seluruh rakyat Baginda agar mengamalkan permakanan Gojiberry. ‎Semenjak hari itu, rakyat negara itu mengamalkannya setiap hari."



So , apalagi sila beli.. buah ini boleh dimakan saja.. dan cukup murah... anda boleh membeli timbang di mana-mana kedai ubat cina dari serendah RM1.. .I dah try beli... RM1... memang tahan untuk 1 minggu...

Cara untuk memakan buah ini.. just rendah 3,7,9,17@21 biji , janji angka ganjil didalam air suam.. dan minum.. dan jika kemalasan melanda.. just basuh dan makan saja....



so.. ini saja untuk setakat ini .. terima kasih kerana membaca entry ini. .salam sayang dari saya... luv! & muahhhhhzzzz!!!1


**** Saya akhirnya berjaya mengeluarkan produk makanan sendiri yang lebih kepada snek .. dipanggil CRUNCHY FLAKES by Qisya Khadeeja.. Ia hanya berharga RM10, diperbuat dari flakes asli gred A, rempah-ratus, kekacang dan daun kari.. amat sesuai untuk anda yang diet. .malah amat digemari oleh semua golongan.. anak saudara saya juga menyukainya.... Jika anda berminat untuk membelinya .. just whatapp sahaja ke 0162762636.. ia adalah produk yang dibuat dan dipasarkan oleh saya sendiri... terima kasih....


Hanya berharga RM10 satu balang.. ia diperbuat dari flakes asli bermutu tinggi gred A, kekacang berkhasiat,, rempah bermutu, daun kari segar, dan lada kering ranggup.. amat digemari semua golongan walaupun kanak-kanak. Anda wajib mencubanya.. hehehe




CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, qadeeja 0162762636... tqvm

Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja juga boleh dibeli melalui pos.. sila like facebook https://www.facebook.com/cruncyflakesbyQK untuk maklumat lanjut .. senarai agent dan tempat terpilih yang terdapat produk ini terutama disekitar Tempat Makan Famous di Kuantan.

Jika anda berada di Kuantan anda boleh mendapatkan Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja di tempat berikut :-

1.Terminal Usrah ,Balok (depan Pasaraya Eng Hong, Balok)

2. Nasi Ayam Noor , Balok (depan KFC Balok)

3. Restoran Ismail , Chengal Lempong

4. Medan Selera Oh! Fatimah, Sg.Karang (depan Swiss Garden Hotel)

5. Kedai Chalong belakang Surau Haji Zainon , Beserah

6. Akob Patin House 2  (tepi sungai @ benteng yang kini telah berpindah ke, Indera Mahkota 8 sebaris restoran Rahmat sebelah Shell )


 7. Aida Corner (sebelah Bank Rakyat Kuantan @ depan Masjid Besar)

8. Warung Pok Su & Mok Su , Tanjung Lumpur (sebelah balai polis Peramu)


9. Akob Patin House 1 (belakang Maybank Jalan Bukit Ubi, berdekatan Kuantan Parade)

10. Restoran Sri Kampung Satu (sebaris Pasaraya Cowboy Bukit Sekilau)

11. Aida Corner belakang ECM (East Coast Mall / Capital Mall)



  Terima kasih atas sokongan anda kepada produk Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja ini..



Tempat Makan Best di KL - Part 5



Sebelum itu jutaan kemaafan saya ucapkan jika entry ini seperti pepatah "melepaskan batuk ditangga".. oleh kerana kesuntukkan masa.. saya hanya boleh meringkaskan sahaja antara tempat makan best di kl untuk rujukan anda kali ini... dont worry.. untuk entry kali ini.. saya akan masukkan tempat makan "berpatutan"  yang boleh dinikmati bersama keluarga seperti yang anda mahukan...



29. D' Laman (Belakang Balai Polis Gombak Setia)

Jika anda inginkan masakan indonesia yang murah dan berpatutan dan masih baru dimasak, serta buka 24 jam. Ini adalah tempat makan pilihan yang bijak. Bagi saya masakan disini biasa sahaja, tetapi ia tetap istimewa kerana mempunyai pelbagai pilihan termasuk nasi dengan lauk popular indonesia ataupun bakso atau pecal dan dihidang panas. Jika anda terlewat makan tengah hari, tidak perlu menunggu petang untuk menikmati masakan panas, kerana masakan disini di hidangkan panas serta sesuai dengan mereka yang berdiet. Harganya juga murah serendah RM5 sahaja.  Ramai pelajar UIA yang saya jumpa selalu makan disini.. so please try.


pandangan hadapan kedai makan ini


disini ada dijual ayam bandar atau ayam kampung dari harga serendah RM5 beserta ulam dan nasi


antara pilihan lauk yang boleh dipilih, harga yang tertulis disertakan dengan nasi, harga yang murah bersaiz kecil dan yang lebih mahal bersaiz besar

disini juga anda boleh memilih pelbagai jenis ikan dan juga udang untuk dimakan dengan sett nasi dan ulam

so sila pilih lauk yang berkenan ye


anda perlu datang ke dapur ini , untuk memilih lauk, baru la tukang masak akan memasak panas-panas


ini set ayam bakar harganya RM8 tambahan RM1 ye coz "bakar" . Rasanya biasa saja.. not bad.. oklah sesuai dengan harganya tapi jika dibandingkan dengan ayam bakar dari "dapur penyet di bandar baru ampang" , bagi saya sedap lagi ayam bakar dari dapur penyet.. ialah harga pun mahal dapur penyet ye...

Ini pula set ayam penyet berharga RM7 - rasanya bagi saya biasa saja.. yang penting ayamnya dihidang panas.. jika dibandingkan dengan ayam penyet wongsolo.. jauhlah sedap ayam penyet wongsolo.. tapi harga pun lebih mahal wongsolo.. apa pun sila try

Dibawah ini adalah pemandangan di kedai makan ini. .sila lihat dan enjoy...





pandangan di kedai makan ini






Bagi mereka yang tidak tahu dimana letaknya Gombak Setia, sebelum pasaraya Ong Tai Kim Gombak, anda akan nampak Balai Polis @ papan tanda Gombak Setia jika anda dari Greenwood atau menghala ke Kuala Lumpur. Selamat Mencuba.



30. Faza Tom Yam, Taman Sri Gombak Fasa 1 (Gerai berhadapan Public Bank , Sri Gombak)

Jika anda mencari Pasta Seafood murah dan sedap, sila pergi ke gerai makan ini. Pasta Seafood disini hanya berharga RM5.00 dan cukup banyak.. disini juga ada dijual makanan western dan masakan panas. Chicken Chop disini juga cukup enak, jika diminta digoreng garing dan mohon diberikan 2 jenis sos.. anda boleh meminta mereka menyediakan 2 jenis sos dengan harga yang sama untuk chicken chop anda iaitu sos mushroom dan blackpeper.. harga chicken chop disini tidak sampai RM10. Masakan panas disini juga enak dan kedai ini dibuka seawal 11am sehingga lewat malam.


bahagian hadapan gerai


ini juga bahagian hadapan gerai ye

kaya sos dan mushroom serta "isi" dan hanya berharga RM5 - sila try
So jika anda datang lepak gombak atau dari kuantan, so anda boleh singgah disini untuk menikmati masakan ini.


31. Delicious ,  Jalan Tun Razak berhampiran Dua Residence

Actually, i last datang makan disini dalam awal tahun 2012, ketika itu i tidak berapa berkenan masakan disini yang tidak menepati taste i.. tetapi ketika belated besday celebration my besday baru-baru ini, my frenz Rima, telah membawa i celebrate disini dan kami memilih set brunch berharga RM17.90 +++ disini... yup! seriusly.. memang sedap dan memenuhi selera i.. .pemandangan di restoran ini juga memang simple & menarik , amat sesuai sekali jika dibuat birthday party disini.. ketika i menikmati hidangan disini juga.. ada bf yang buat surprise besday party buat gf kesayangannya.. so please try...sebelum terlupa, parking disini sekali masuk bayaran rm5 @ rm6.. so make sure anda datang dan makan.. bukan setakat survey lepas itu cancel dan pilih tempat makan lain...heheheheh

Dibawah ini salah satu set brunch set yang dioffer disini... serius best!! please try...






Dessert di bawah ini harga lain... i tak ingat ye nama choclate apa... tapi ok lah not bad...




Lastly , pic bawah ni.. pic i berposing dengan Rima di dalam restoran ini..



Lastly.. bawah ini setakat selingan sahaja ye... jika anda datang KLCC .. anda patut try satu lagi jenis minuman di food court klcc.. selama ini asyik minum coffee bean, starbuck, chatime, coolblog.. apa kata anda try once upon a milk shake... serius best.. rasa susu dan pisang.. i paling suka flavour Nutella... harga minuman disini dalam RM10 above berdasarkan flavour dan size... please try... tagline minuman ini pun menarik "live happily ever after".. hehehhehe



so untuk entry yang akan datang saya akan masukkan tempat makan menarik seterusnya iaitu Ben's KLCC dan fullhouse , wangsa walk dan 2-3 warung yang glamer termasuk nasi budget taman kosas ampang yang berharga serendah rm2.50 sebungkus.. .so nantikan my entry part 6  nanti. .Tqvm kerana membaca entry ini. .salam sayang dari saya.. .luv ! muuahhhhhzz!!1


ini sambungan entry seterusnya http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/12/tempat-makan-best-di-kl-part-6.html


**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang


limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...