Jumaat, 5 April 2013

Sedihnya.. Cinta Bertepuk SEBELAH TANGAN !



gambar hiasan dari facebook.. Sadis sungguh kanz bila tersedar rupanya uols bertepuk sebelah tangan..  make sure jangan jadi macam nihz ye.. heheheheeh



Aduihh.. duh... duh.. duh....  i baca tajuk yang i nak taip ini pun i dah rasa sakit... helpzzzz!!!! pernahkah cinta uols di tolak??? what uols tak pernah merasa cinta di tolak?? are u sure? or uols yang perasan lebih ... sedangkan uols sebenarnya "bertepuk sebelah tangan"... tapi tidak sedar diri... hahahahahah.... (untuk orang yang over confident @ self confidence ter'over' tinggi.. perkara ini memang biasa terjadi ye....)

relax... i dulu-dulu time study dan bekerja pun pernah merasa feel bertepuk sebelah tangan... taklah teruk sangat... best apa... ada  "challenge" orang muda-muda cakap.. wkakakakakakka... tapi memang sakit jiwa ye... kita punyalah nak dia yang kononnya jauh lebih hebat kita daripada dia (kes perasan hebat ye..) .. tapi dia tak nak kita... tak ke sakitttt?? ohhhh!! tamparan yang hebat!!! .. tapi bagi uols yang terjatuh hati dengan jejaka @ gadis yang memang sah hebat... dan sure yang uols memang bertepuk sebelah tangan... nak buat macam mana kalau dah taste uols "macam tu.. taste masing-masing ye.. .walau taraf anda kekadang "low".. itu tidak bermaksud anda tidak layak ada taste "high" dekat gal @ boy diluar... relax... berapa ramai orang yang kita rasa "low" tapi dapat yang "high".. so i tak ada masa nak kutuk-kutuk ye... no.. no.. .tak baik kutuk-kutuk.. hati i suci ye... hehehehe...

antara tanda-tanda uols..sah-sah bertepuk sebelah tangan.... sila baca dibawah ye.. dan sila belajarlah terima hakikat.. dan stop feel "perasan' uols.. untuk mengelakkan uols terus makan hati.. dan jadi macam kes dalam gambar diatas nihz.... hehehhheheeh 

1. uols sajork yg bz duk mesej, whatapp bagai.. tp si dia buat dek jek.. if uols tak start dulu jangan mimpi sidia nak mesej dulu.. itu pun reply punyalah lewat....

2. yup! sidia memang whatapp dan mesej uols dulu..tapi coz nak minta tolong ye... please.. bukan tak boleh nak minta tolong orang lain.. tapi orang lain malas nak tolong.. uols sure paling cepat , pantas dan pintas menolong.. so "sure "lah uols dulu yang dicari ye time susah.. hahhahah.. please jangan perasan.. please..... i taw.. uols hepi coz dapat tolong pujaan hati kanzz???/

3. bila uols ajak sidia keluar macam-macam alasan.. padahal sidia tahu betapa busy sangat uols.. tapi bila time uols ajak keluar.. boleh sidia bagi reason yang kalau ditanya pada kawan-kawan uols logik ke tak.. diaorang cakap.. logik.. tapi dalam hati uols.. uols sendiri rasa tak logik.. hahahahaha (dalam maksud ayat i nihz... huahuahua)

4. Bila keluar dengan uols.. sidia asyik pandang gal @ boy lain.. sikit pun tak jaga hati uols yang didepan matanya.. hahahahahah... trust me! maybe uols try pujuk diri sendiri sidia menjadi diri sendiri.. please lah..... i sendiri yang jatuh hati dalam diam kat jejaka yang i suka.. tak tergamak hatta angkat hp pun.. demi tak nak Sidia yang i suka dalam diam terasa atau syak yang si caller adalah my bf.. rugi wooooo... buatnya sidia sure ada hati kat i.. melepas chenta hati dalam diam i uols..... bila kita suka kan seseorang dengan ikhlas.. serius... kita takkan buat sesuatu yang boleh melukakan dan menguris ego sidia.. trust me!.. if sidia macam ini.. sidia anggap uols kawan saja.. or maybe close fren or just bff... or paling sadis sidia sendiri tak pasti 'feel' sidia kepada uols.. kalau tak pasti.. maksudnya.. lebih kurang "TAK NAK" ye... harap maklum... @ you in my list as 2nd ,3rd @ 4th choice & seterusnya...

5. Walau gal @ boy yang uols suka cakap diaorang single... maybe betul.. tapi single don't mean yang sidia tidak ada pujaan hati atau cinta dalam diam dekat gal @ boy lain... try fikir sendiri secara logik.. di zaman serba 'materialistik' ini.. orang kahwin pun ngaku bujang even gal @ boy pun.. apa lagi si single yang ada menyimpan feel dekat gal @ boy lain.. sure sidia sebolehnya tak nak uols taw.. coz uols.. still 'Fixed Deposit' mereka... just for frenz.. kena plak if boy @ gal yang uols suka sangat itew.. dah 3series... sure uols just backup... but dont worry...  if taste @ cinta sidia yang anda harapkan tak dibalas oleh boy @ gf idaman.. kemungkinan besar uols maybe 2nd @ 3rd choice.. nak try nasib silakan.. tapi sila lihat sekeliling.. kisah-kisah mereka yang menjadi 2nd choice & 3rd choice..samaada dalam percintaan yang bawa ke perkahwinan.. atau percintaan separuh jalan.. .terlalu sakit ok.... sila-sila jika ingin merasa experiance itew.. tapi dari pengalaman ramai yang bercerita dengan i.. .memang mereka yang mengalaminya.. amat terasa terhina apabila ditinggalkan bila sidia mendapat insan sebenar "taste" mereka atau bf @ gf yang diharapkan akhirnya membalas cinta ok...

6. Uols sajork yang busy tanya pasal kerja sidia.. family  sidia.. facebook sidia.. blog sidia...kisah kanak-kanak sidia.. harijadi sidia.. tapi sidia.. hampeh...sikit pun tak berminat nak tanya pasal uols... tahap kritikal nihz ye... ahahahahah..

7. Bila uols susah DAN nak minta tolong... uols taw.. sidia sure akan bagi alasan tak akan tolong punya.. atau uols sendiri pun malas nak minta tolong dengan dia coz berasa sendiri bakal "direject"... kadang-kadang manusia nihz dan ada 'instinct'... tapi biasalah... bukan senang nak terima hakikat jika melibatkan perasaan ye...

8. Usia uols dah 3series.. sidia pun 3series.. berkawan dah bertahun-tahun...masing-masind dah berkerjaya.. i no comment.... sendiri fikirlah ye... untuk uols yang 4series.. sidia pun 4series... penyakit.... penyakit... lagi i tak sanggup nak komen... hehehheheh.... (tapi sebenarnya ..golongan yang 3series & 4series lagi cerewet ye mengenai jodoh.. coz dah "senang lenang" single.. huhu)

9. Uols sendiri dapat rasakan yang "taste" si dia macam mana.... susah i nak terang.. tapi kita boleh agaklah sebenarnya... huhuhu.. kekadang "taste" bertukar ye. tengok pada keadaan... tapi ia akan kembali kepada "taste" yang asal akhirnya...tak percaya???? ... wait & see... (berapa banyak kes yang bercinta dengan bukan "taste" kita.. tapi sekali tengah berdating.. tetiba muncul boy @ gal 'taste' kita.. .sure uols akan pandang punyalah.. silap haribulan tak berkelip walau "chenta hati" di depan mata....kes ini normal sekarang ye.. baik di kalangan gal @ boy - malah kadang-kadang gal yang lebih dasyat "mata keranjang" dari boy... )

10. Uols membawa seorang kenalan menemani uols.. tetiba sidia asyik tanya pasal kenalan uols... please.. nak tak nak kena terima.. lebih kurang macam itew lah taste sidia.. harap maklum ye....if sidia asyik kutuk kenalan uols berhari-hari pun.. tak mustahil juga.. itu jugalah taste dia.. coz kadang-kadang boy @ gal yang dikutuk itew sebenarnya yang disukai.. harap maklum ye.... samaada nak 'sembunyi' kan dari uols.. atau memang jenis 'tabiat" sidia suka tapi memang mengutuk.. tapi dalam hati.. auuwwwwww!!!!!

I jumpa banyak kes dari kenalan-kenalan i yang bertepuk sebelah tangan.. ada yang kes bertepuk sebelah tangan time study..siap bagi hint lagi dekat jejaka yang diminati.. .yelah selalu study bersama... lepas itu jejaka itu pun bagi "hint" yang kenalan i , si gal itew bertepuk sebelah tangan.. kenalan i itew cakap.. hanya tuhan yang tahu betapa frust dan malunya... tapi kes itew telah bertahun berlalu.. kenalan i pun dah kahwin.. kenalan i itew cakap.. bila difikirkan balik.. "why lah.. i terlalu bodoh nak lelaki macam itew? silap pergi bagi hint suka dekat dia lagi.. sungguh memalukan..hahahaha".... tapi kenalan i siap cakap lagi.. kawan-kawan dia sound dia why pergi bagitahu dulu dekat lelaki itew yang kenalan i itew suka lelaki itew.. jika tidak mesti.. lelaki itew dulu akan luah "feel" sukakan kenalan i.. dengan kata lain.. lelaki itew ego lah.. tak pun jenis lelaki yang tidak suka "gal mulakan dulu @ luah feel dulu".. ramai ye jejaka jenis macam ini okey....

Ada juga kes jenis boy atau gal yang memang jenis baik melayan sehingga membuatkan pasangan "lawan jenis" perasan.. sedangkan memang mereka jenis bersifat '"caring dan pemurah" dengan semua orang... yelah.. ada jenis boy atau gal yang tak pernah dilayan "istimewa" mengangap perkara itu menunjukkan yang mereka disukai... minta maaf ye.. memang ada manusia yang "tabiat" mereka suka memberi souvenier atau belanja atau ajak teman makan sajork.. atau setakat suka bergayut dengan telefon kerana boring...tetapi tidak bermaksud yang mereka ada "feel" dengan uols ye... walau mereka jenis "cepat" menolong.... bila diminta... kalau dah jenis baik hati dan gentleman... @ wanita sejati yang rajin memasak dan keibuan.. so please jangan perasan ye...

Jangan kerana penulisan i ini ada plak uols yang kecewa ketuk kepala dekat dinding ,stress atau tidak boleh tidur... so untuk memujuk hati uols... jangan risau ye.. tak semestinya apa yg i tulis ini betul ye.... kadang-kadang ada sajork gal atau boy yang memang jenis "mahal" dan tidak menunjuk "feel" mereka... so jangan stress-stress.. tidak semestinya experiance orang lain sama dengan experiance kita... maybe kes uols special kes... tak gitew????? ... so.. confirm uols dah boleh tersenyum sikit kanzzz??? hehehehe... (Hati i kan suci uolssssss)

Oklah darlingz.. oleh kerana my internet line. seriusly.. teramatlah slownya.. so i terpaksa stop dulu entry ini untuk setakat ini.. dont worry.. i akan sambung lagi entry ini dengan my experiance dalam kes ini.. juga dari experiance  kawan-kawan i serta kenalan i punya experiance... relax... ini just intro jek.. .. see uols next entry ye.. tqvm kerana rajin membaca my blog !!! luvvvv!!!



**** Entry ini adalah entry "suggestion" dari salah seorang pembaca blog i... yang meminta menulis mengenai my experiance tentang cinta ditolak... tqvm ye.. kerana memberi idea entry apa yang perlu i buat.. .luvvv!!!



Tempat Makan Best Di Kuantan - Part 5

ok darling.. seperti yang i janjikan dalam entry before this..http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/03/tempat-makan-best-di-kuantan-part-4.html .. so hari ini.. i sedaya upaya menyiapkan entry ini.. heheh.. so enjoy all pic restoran dan tempat makan dibawah..

19. Restoran Sri Affa (Sebelah kiri Hotel Sri Malaysia jika dari Bandar Kuantan)
Bagi i makanan di restoran ini biasa sajork.. tapi i tak tahulah why ramai yang cakap makanan di restoran ini semua best.. maybe time i makan tuhz kot chef dia dah penat memasak atau i yang kurang bernasib baik.. yelah memasak nihz..kita sendiri pun ada masa masak sedap.. ada masa tetiba tak sedap walau sama sajork bahannya gitew.. so kat restoran ini antara yang famous ialah steamboatnya.. RM17 satu kepala jika tidak silap ye... hehehehe.. bagi i steamboat dekat sini especially kuah tom yam nya... memang memenuhi selera i.. i suka ye.. so uols.. kalau datang sini please makan steamboat sekali... huhu

pemandangan dari luar restoran ini

disini juga ada dijual desert antaranya cup cake

bagi perokok.. uols boleh memilih meja diluar ye

pemandangan didalam - actually sini memang ramai pelanggan ye

time ini dinner ye... dan memang ramai family dinner di sini

antara menu masakan disini

steamboat disini sedap ye.. especially tom yam

antara menu minuman

antara hidangan dalam steamboat

menu steamboat


anak saudara i menikmati jus oren.. yang dalam gelas itu.. hot choclate ye...


my dad kusyuk menikmati chicken chop

chicken chop disini biasa saja ye...


bagi i olio spagheti disini not my taste.. tak tahu lah taste orang lain ye...


nasi goreng ikan masin pun rasanya biasa saja


i menikmati hidangan

If uols nak dinner disini (lunch pun buka ye restoran ini).. make sure datang awal.. coz parking susah dapat.... harga di restoran ini.. boleh tahan ye.. semua menu diatas berjumlah lebih kurang RM80 termasuk minuman..makanan dan steamboat untuk 2 orang (minuman yang tiada dalam gambar.. kopi radix dan carrot juice).. So sila try...


20.  Restoran Aliff (Restoran Mamak sebelah Megamall Kuantan )
Restoran Aliff ini banyak cawangan.. i baru sajork tahu yang restoran Aliff di Jalan Besar Kuantan juga menghidangkan nasi campur yang makan diatas daun pisang untuk lunch.. dan dikatakan agak sedap.. so uols boleh try.. .tetapi restoran Aliff yang i pergi ini adalah untuk breakfast.. dan sebelah megamall, Kuantan. Honestly bagi i.. pelayan di restoran Aliff ini tidak semesra pelayan di restoran mamak seperti Pelita Nasi Kandar , Ampang Point.. (Actually base my experiance Pelita , Ampang park pun tak semesra layanan Pelita Ampang Point heheheh.. )... untuk warga KL atau kota.. please jangan terkejut.. actually harga makanan di Kuantan ini.. kadang-kadang mengalahkan harga di restoran biasa atau warung di area KL ye.. jangan tak percaya... huhuhu... so enjoy all pic below yang i breakfast dekat restoran Aliff ini..


sign board Restoran Aliff 

Menu untuk breakfast atau sarapan disini

pemandangan didalam restoran

menu untuk breakfast

pemandangan didalam restoran

pemandangan didalam restoran

i just breakfast tosai dan teh halia sajork kerana baru lepas makan nasi goreng dekat rumah.. heheehh harga RM3.40  ye semua sekali.. tosai RM1.70 dan teh halia pun RM1.70 - murah lagi harga teh tarik dekat kedai mamak dekat ampang dan pandan indah ye....

So sila pergi ye makan sini jika uols ingin mencuba masakan di sini...


21. Bahulu Kak Su , Chengal Lempong , Kuantan
Kedai bahulu ini juga antara yang ramai pelanggan.. bagi i .. bahulu disini biasa sajork.. tapi my mum suka bahulu bunga disini kerana garing.. adik ipar i pula suka bahulu bulat besar disini coz sedap katanya.. tak tahulah i apa yang sedap.. coz taste masing-masing... so.. enjoy pic below...

kedai Bahulu Kak Su.. if uols dari Kuantan .. gerai ini sebelah kiri uols ye

my mum kusyuk men"shopping"

adik lelaki i suka sangat kuih bakar disini.. tapi i kurang suka coz manis dan kurang lemak.. i suka kalau lebih berlemak rasanya... cerewet ye i nihz ye.. hahahaha

favourite my mum ye bahulu bunga dekat sini.. bahulu bulat itu favourite adik ipar i.. i  kurang suka coz manis... hehehehe i lebih suka lemak... boleh???

sorry.. i tak pernah cuba lagi ye...

akok disini juga not my taste.. coz keras dan manis.. tapi adik laki i yang bongsu suka.. i suka akok yang lembek dan lemak... tetapi ikut kajian i.. memang kanak-kanak suka kuih manis-manis macam akok disini.. hehehehe .. orang dewasa lebih suka akok lembek dan berlemak...

tempat memasak di kedai ini


sila datang beli


tempat memasak

bila dah dimakan baru i ingat nak ambil gambar ye.. heheheh

kuih bakar yang bagi i rasanya manis dan kurang lemak... adik laki i suka.. tapi i  kurang suka.. heheheh

akok ini keras .. .manis dan kurang lemak.. adik lelaki bongsu i suka.. dan i kurang suka.. my mum pun kurang suka ye..

my mum memang suka bahulu jenis ini.. coz garing kata my mum...  i yang cerewet nihz.. kurang suka coz manis.. i suka berlemak dan lembut.. wkakakakak

So uols boleh datang beli di kedai ini.. my mum cakap bahulu bunga dekat sini murah.. i tak ingat pula berapa biji RM1 ye..so sorry...

22. Cendol Mustaffa sebelah Station Minyak Shell (Menghala ke Taman Gelora @ selepas Satay Zul , di sebelah Kanan jika dari Bandar Kuantan )
If uols nak tahu... Cendol Mustaffa inilah cendol paling famous di Kuantan..siap masuk majalah chinese lagi ye.. (actually, i baru sajork tahu ye.. tuhz pun dari staff digi centre di Megamall, Kuantan)... Dekat sini. .serius ramai pelanggan.. amat peramah pelayan dan pemilik kedai ini okey.. sini juga siap ada cop halal jakim lagi.. ramai ustaz-ustaz dan insan berkopiah dan menutup aurat full datang makan disini... so sila datang makan segera ye... i dah try cendol disini. .not bad.. kurang manis dan kurang lemak... i punya taste berlemak dan sukakan cendol yang isi buah-buahan.. tapi bagi i.. oklah cendol ini...mesti uols pun suka... coz taste i tak dikira kerana i seorang yang cerewet bab makanan...heheheheh ataupun taste i yang pelik dari orang lain.. wkakakakaka

dibuka 11am hingga 7pm ye
Antara menu yang dijual

Halal Jakim tuhzzz....

kedai ini luas... dan ramai group2 berkopiah datang makan dekat sini ye...

kan i dah cakap .. .luas.. hahahaha

pemandangan disini



jangan tak percaya siap masuk majalah masakan cina lagi ye....

cendol ice cream yang i makan.. kurang manis dan sedap.. please try ASAP

memang sedap dimakan ketika cuaca panas.. nyamm!
bagi warga Kuantan yang tak pernah datang makan disini.. sila datang ye... dan untuk mereka yang datang bercuti di Kuantan pun please try...

Semoga uols suka entry ini.. jumpa lagi di next entry.. salam sayang dari saya.. selamat berhujung minggu.. luv!

****ini link sambungan entry ini untuk Tempat Makann Best Di Kuantan - Part 6 http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/05/tempat-makan-best-di-kuantan-part-6.html



**** Saya akhirnya berjaya mengeluarkan produk makanan sendiri yang lebih kepada snek .. dipanggil CRUNCHY FLAKES by Qisya Khadeeja.. Ia hanya berharga RM10, diperbuat dari flakes asli gred A, rempah-ratus, kekacang dan daun kari.. amat sesuai untuk anda yang diet. .malah amat digemari oleh semua golongan.. anak saudara saya juga menyukainya.... Jika anda berminat untuk membelinya .. just whatapp sahaja ke 0162762636.. ia adalah produk yang dibuat dan dipasarkan oleh saya sendiri... terima kasih....


Hanya berharga RM10 satu balang.. ia diperbuat dari flakes asli bermutu tinggi gred A, kekacang berkhasiat,, rempah bermutu, daun kari segar, dan lada kering ranggup.. amat digemari semua golongan walaupun kanak-kanak. Anda wajib mencubanya.. hehehe




CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, qadeeja 0162762636... tqvm

Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja juga boleh dibeli melalui pos.. sila like facebook https://www.facebook.com/cruncyflakesbyQK untuk maklumat lanjut .. senarai agent dan tempat terpilih yang terdapat produk ini terutama disekitar Tempat Makan Famous di Kuantan.

Jika anda berada di Kuantan anda boleh mendapatkan Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja di tempat berikut :-

1.Terminal Usrah ,Balok (depan Pasaraya Eng Hong, Balok)

2. Nasi Ayam Noor , Balok (depan KFC Balok)

3. Restoran Ismail , Chengal Lempong

4. Medan Selera Oh! Fatimah, Sg.Karang (depan Swiss Garden Hotel)

5. Kedai Chalong belakang Surau Haji Zainon , Beserah

6. Akob Patin House 2  (tepi sungai @ benteng yang kini telah berpindah ke, Indera Mahkota 8 sebaris restoran Rahmat sebelah Shell )


 7. Aida Corner (sebelah Bank Rakyat Kuantan @ depan Masjid Besar)

8. Warung Pok Su & Mok Su , Tanjung Lumpur (sebelah balai polis Peramu)


9. Akob Patin House 1 (belakang Maybank Jalan Bukit Ubi, berdekatan Kuantan Parade)

10. Restoran Sri Kampung Satu (sebaris Pasaraya Cowboy Bukit Sekilau)

11. Aida Corner belakang ECM (East Coast Mall / Capital Mall)



  Terima kasih atas sokongan anda kepada produk Crunchy Flakes by Qisya Khadeeja ini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...