Jumaat, 22 Februari 2013

Tempat Makan Best di Kuantan Pahang - Part 1

Coz esok hari Sabtu sure ramai warga kota KL tak tahu nak pi lepak mana kanzz? yelah uolss.. boring wei dok lepak tempat yg sama, kalau boring lepak KL , sure p lepak Port Dickson , xpun Melaka hahaha tak pun maybe ke Ipoh or Taiping... tapi rasanya sekarang ramai dah warga kota pergi lepak pada hari minggu cuci mata & makan-makan ke Kuantan, Pahang selain Temerluh yang terkenal ikan patin tuhz... juga ada sampai pergi cuci mata kat Cherating , malah ada juga my frenz yg p cuci mata &  makan-makan ke Kemaman lagi.. yelah. .skrg dah dekat lah uols.. setakat drive bertolak awal pagi tuhz...  kejap je sampai ye....korg bg la can plak kt org luar pi meng "Jem" kan KL tuhz.. ckp2 lah kita meng"jem" kn KL tuhz pd hari keje ye uols... wakakakakakka

ok darlingz.. nih antara tempat glamer kat kuantan utk korg lepak @ makan ye.. rasa makanan kt kuantan & kt KL , sori warga Kuantan, mmg jauh sedap lg kat KL, tapi yg pasti mmg xleh lawan makanan Laut celup Tepung kat  Kuantan ni yea.. kalau ikt my taste la ok... huhu

Antara tempat makan best di Kuantan  ialah :-

1. Chalong U-turn dekat Medan Feri
Bagi i chalong kat sini biasa jek... sedap lagi kat Beserah.. hahahha.. tapi ramai ye breakfast kat sini.. maybe coz dekat dgn Bandar Kuantan kot.. depan Pasaraya Giant ye Medan Feri ni..just u-turn je dr Pasaraya Giant tuhz.. tu kot nape nama Gerai Chalong nihz chalong u-turn.. huhu

nihz menu yg i breakfast last yr dgn adk ipar i yea...

2. Lila Wadi Barbeque Restaurant , Jalan Besar Kuantan (tempat nihz mcm terlindung sikit, dekat dgn Kastam Kuantan ye)
Kat sini masakan panas not my family taste.. jauh beza sedap dekat Sara Thai , Kuantan dengan New Horizon , Kuantan. Tapi dessert kt sini mmg best antaranya manggo cheese cake & strawberry cheese Cake, smootie & manggo juice dia pun not bad... sini pun ada di jual set steamboat & barbeque..
manggo cheese cake

my young sis tgh nikmati her dessert

strawbery smootie
strawberry cheese cake
3. Fryerzone Western , Taman Indera Sempurna , Kuantan
Sini Chicken Chop dia bg i maybe yg terbest kt Kuantan kot & harga makanan kat sini pun murah ye, kalau ikut standard Kuantan.. Chicken Chop dia RM8 je &  mmg menu paling glamer kat  sini Chicken Chop (Jumaat - Ahad RM9.50 Promosi Set Chicken Chop dgn Jus Buah)....tapi tempat nihz bg i agak jauh dari Kuantan kecuali jika uols menginap dekat Sempurna Resort Kuantan. Sempurna Resort nihz antara resort murah la bagi i.. ada kolam renang untuk anak-anak bermain, tapi tiada pantai ye.. pantai terdekat pantai sepat la kot.. xpun kena pergi ke Teluk Chempedak kalau nak main pantai.. so enjoy pic below..

set chicken chop

mushroom soup & garlic bread
Pic kat bawah nihz i kebas kat FB Fryerzone Western
nih menu dia yea... chicken chop RM8 jek

nih map dia...

Promosi hari Jumaat - Ahad untuk Chicken Chop / Grill & air buah just RM9.50 sajork

4. Burger Bakar Big Snow , Beserah Kuantan (Sebelum Balai Polis Beserah jika dari Kuantan)
Burger bakar sini not bad.. sedap & setanding burger-burger bakar di KL ye.. so leh try.. & spesel nya kat sini. .berdekatan pantai.. so mmg best makan kat sini. .. di samping pemandang pantai & angin bertiup sepoi-sepoi bahasa ye, kedai nih juga turut di buka waktu malam.
i sedang menikmati meatball

set burger bakar & meat ball

5.Warong Pak Su & Mok Su Tanjung Lumpur (berdekatan Balai Polis Peramu)
Sini mmg banyak sangat pilihan makanan ye .. ada laksam, mee goreng, nasi berlauk, kuih muih pelbagai jenis, air kelapa, jus buah & yang paling i suka sotong , udang, ikan celup tepung dia yea... kat sini juga ada dijual keropok lekor, sata & otak-otak sekali... memang gerai nihz cukup glamer untuk lunch & minum petang.

antara menu di sini
my fav udang celup tepung

Warung Pak Su dan Mak Su ini juga adalah agent untuk produk saya CRUNCHY FLAKES BY QISYA KHADEEJA. Jika anda singgah disini jangan lupa ye mencuba produk keluaran saya ini. tqvm.


6. Karipap Panas & popia Taman Gelora
Selain gerai Rojak Ayam yang glamer terdapat kat Taman Gelora ni, karipap panas kat sini pn famous.. sebijik RM1 ye.. beso ok.. popia dia xsilap RM1.20 3biji.. di jual di gerai yang sama..ok la rasanya not bad.. gerai nihz tutup pukul 6pm ye xsilap.
popia
karipap panas RM1 sebiji
sempat i posing kat taman gelora nihz ye.. huhu
7. New Horizon Restaurant Kuantan
Selain Ana Ikan Bakar, Tanjung Lumpur yang glamer kat kuantan nihz for dinner.. New Horizon Restaurant pun satu tempat yang memang sedap makan & cukup berbaloi... New Horizon nihz mmg famous ye kat Kota Bharu Kelantan.. & bagi i mmg makanan kat sini sedap & berbaloi beli.. Tempat nihz sesuai dinner ramai-ramai ye.. 
pic candid my family tgh dinner kat New Horizon

antara menu kat sini - i kebas pic nih dr FB New Horizon Restaurant

Banyak lagi yea tempat makan best kat Kuantan nihz, antaranya Gerai Pak Soh Sg.Karang, berdepan Swiss Garden Hotel, Restoran Sara Thai kat Jalan Besar Kuantan, Satay Zul dll.. dont worry nnti i wat entry tempat makan best di Kuantan Part 2 dengan Tempat Best kat Kuantan untuk lepak & jalan-jalan.. hehehe. .ok c uols next entry.. .& selamat hari minggu ye...luuuvvvvv!

Ini adalah artikel terbaru saya mengenai NEW HORIZON GARDEN , KUANTAN bagi tahun 2015 HI TEA CUM DINNER DI NEW GARDEN , KUANTAN


**** INGINKAN SESUATU YANG LEBIH SIHAT UNTUK KUDAP-KUDAP?

*** MUAK MENIKMATI MAKANAN MANIS DAN TINGGI GULA?

*** PEMINAT KACANG DAN EMPING JAGUNG?

*** RASA KARI KAW! YANG SUNGGUH SEDAP.. 

CRUNCHY FLAKES BY QK di perbuat dari emping jagung asli, dilimpahi pelbagai kacang enak dan diliputi rempah kari Kaw! yang sungguh sedap.

Order sekarang hanya RM12 sebalang.


Crunchy Flakes By QK hanya RM12 sebalang


limpahan emping jagung, kekacang enak, dan rempah kari kaw yang sungguh sedap dan enak

CRUNCY FLAKES .. buatan saya... berminat hubungi dan whatapp saya, Qadeeja 0162762636... tqvm

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum,akak,sy nak tnya, yang Pok Su n Mok su tu kt tg lumpur tu, area ana ikan bakar ke?and tepi jalan ke? sbb xpnh nmpk plak balai polis hehe

qisya khadeeja berkata...

Jika dr jln besar ktn.... Lps trafik light kt akan msk belah knn & straight sj ke tnjung lumpur..... So ke warung mok su & pak su nohz pn just straight sja.. Smpi jumpa balai polis peramu belah kiri kita... Gerai ini betul2 sebelah balai polis peramu..

Tanpa Nama berkata...

oooooo, so slalu msuk kiri kalau nk p pantai tg lampur tu kan,.so straight jela kan. alright. terima kasih akak! :)

Tanpa Nama berkata...

Ada lg sedag sinar mesra tom yam jalan ke gmbang dr kuantan bt12. Sedap n servis cepat

Tanpa Nama berkata...

Ske btul mkn mee calong kt area ktn calong u'turn la yg trbaik sb sye prnah brkje kt stu smpi skrang pn sye g mkn kt stu klu nk lg sdap oder skali ngan keropok lekor terbaik wa ckp lu.....

FOREX TRADE berkata...

Terima kasih kerana catatan puan sangat berguna kepada tetamu yang menginap di Homestay saya

http://homestaygambang.weebly.com/

http://homestaygambang.weebly.com/ berkata...

Maklumat berguna kepada tetamu homestay kami
http://homestaygambang.weebly.com/

Tanpa Nama berkata...

Tumpang lalu....koleksi makan best kat Pahang versi saya

http://penang-halal-food.blogspot.com/search/label/Pahang

Tanpa Nama berkata...

menarik blog tp background gereja? mcm x berapa seswai...kan

qisya khadeeja berkata...

Sama-sama. Maaf lewat reply.. Terlupa.. Hehehe

qisya khadeeja berkata...

Tanpa nama: actually bckground bkn gereja... Tp
Cinderella castle... Btw tqvm ats teguran.. Nnti ada kesempatan i tkr design . Tqvm

qisya khadeeja berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
qisya khadeeja berkata...

Tqvm ats sgl komen pembaca blog dia ats...

qisya khadeeja berkata...

Ok nnti i try pergi ye... Tqvm 4 info

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...