Sabtu, 2 Februari 2013

Tanda Si Dia Menyukai Anda Di Dalam Diam

Sept 2012 - Great Eastern Mall

Mesti ramai wanita di luar tertanya-tanya tanda2 jika lelaki itu ada menyintai anda di dalam diam. Yelah kang terperasan, susah pulak kanzz.. bermain2 dgn perasaan, sedar2 anda bertepuk sebelah tangan. Ok di pendekkan cerita, berikut adalah antara tanda2 lelaki menyukai anda:-

1.  Memerhatikan anda di dalam diam
Try tgk betul2.. mesti kdg2 anda perasan yang dia memerhatikan anda @ merenung anda & anda tertangkap mata sidia beberapa kali sedang mencuri pandang anda.

2. Dia ada di mana-mana

Di kantin pejabat, hujung lorong bersama teman, perpustakaan, tempat shopping kegemaran anda malah sampai kat surau pun dia selalu ada di sana. Jika sidia ada di mana-mana, maka boleh jadi dia ingin agar anda memperhatikan dirinya juga. So sila lemparkan sedikit senyuman, sure, dia lg tergila2 kan anda..ahaks!.

3. Dia Ingat Semuanya
 Hal sekecil apapun yang berlaku atau yang pernah anda sebutkan, ia ingat semua itu. Bahkan hal yang anda sendiri cakap & buat pun anda dah lupa, dia boleh lagi ingat. Sah-sahlah bahawa anda adalah penting baginya.

4.Mata Dia xberkelip menatap anda (si dia terus menerus menatap anda)
Ketika sidia sedang bercakap, atau semasa mendengar anda bercakap, bahkan ketika sidia sedang sibuk sekalipun, matanya @ ekor matanya seolah selalu sedang memerhati dan tak pernah lepas dari anda. Hanya anda yang ada di mata dan hatinya. Jika lain kali anda tertangkap tatapan matanya, lemparkan senyum. Insyaalah hal itu akan membuatnya tersenyum balik, atau membuatkan mukanya merah padam kerana malu.


 
July 2012- Soho, KL
5. Dia Sering Memuji Anda
Walau badan anda berpeluh, makeup cair (Hatta xmandi 10 hari pun) si dia asyik mengatakan anda cantik, natural beauty la.. jd diri sendiri la, wangi & mcm2 pujian lagi. Paling xlogik, kalau anda baru je semalam lepas berjemur kat pantai dgn panas terik, kulit sah2 hitam terbakar, dia boleh puji kulit anda makin berseri2.. Rasanya kalau tahap pujian macam tu sekali, xperlu diajar ye... Kalau asyik puji je tuhz.. pepaham sendiri la ye...

6.Rakan2 Dia Tahu Nama Anda
Jika rakan-rakannya (yang bukan kawan-kawan anda) tahu nama anda, maka hal ini bermaksud dia sering bercerita pasal anda. Jika selalu bicara pasal anda, sah2 xde benda kat "kepala" dia tu selain anda ye...sukalah tuhhhzzzz! hehehe

7. Pendapat Anda Di utamakan
Dia ingin tahu pendapat anda tentang baju barunya, atau apakah anda suka potongan rambutnya yang sekarang, imejnya, sikapnya, cara jalannya, berat badan.. termasuk yang xlogik di fikiran (ye la. . lelaki zaman skrg). Siap minta pendapat tentang tawaran kerja baru, nak pindah rumah baru , nak bercuti di mana best dll. Jika dia asyik menyoal anda dengan banyak soalan, dan bukannya asyik bercerita tentang diri sendiri, maka itu bererti dia memang suka pada anda.

8. Dia memberi banyak komen dalam laman rangkaian sosial anda
Facebook atau Twitter anda penuh dengan komen dari sidia. Sidia langsung tidak takut orang lain mengetahui bahawa dia menyukai anda.

9.Dia mengajak anda dalam pertandingan / acara/ kenduri majlis yang disertainya
 Jika seorang lelaki menyukai anda, jadi sidia pasti ingin menunjuk-nunjuk semua kebolehannya pada anda. Jika dia pemain bola yang handal, dia akan menunjukkan kebolehannya bermain bola, begitu juga dgn kebolehan2 yg lain.

10.Dia mendekati kawan-kawan anda
Ni bukan kes nak ngorat diaorng ye.. melainkan hanya ingin tahu segalanya tentang anda...

11. Dia Mengajak Anda Keluar Berdua
Kalau dah semua isyarat diatas si Dia sudah tunjuk mestilah si Dia akan mengajak anda keluar. Mungkin mula2 setakat teman pergi beli barang dapur @ alasan nak beli hadiah untuk kenduri kawin kawan ke @ teman tgk kawan sakit ke.. dll .. janji ada alasan nak keluar berdua.. huhu.


So, itu antara tanda2 sidia menyukai anda ye. Jika ditakdirkan anda mendapat si Dia yang pemalu & anda sendiri pun "xtahan" menunggu, i advise, pergilah buat muka tak tahu malu untuk anda membuka jalan dulu dengan mengajaknya keluar. Kerana tanda2 di atas sudah cukup kuat membuktikan yang hatinya memilih anda. Tak payah susah2 meneka, kerana sebenarnya lelaki amat mudah di baca. So selamat berjaya uolsss!! luv!

Apr 2011- Surau KLIA
*** saja letak pic hiasan pic diri sendiri yea... hahahahaha

*** Bagi Anda yang mencari produk tubuh asli yang lebih selamat. Saya telah menghasilkan produk SKRUB TUBUH BADAN dari 100%  bahan-bahan alami yang selamat. Ia berfungsi untuk menanggalkan sel-sel kulit mati, memudarkan parut, mencerahkan badan dan menghilangkan bau badan (hanya perah limau nipis didalam bancuhan skrub anda).

Harga ORIGINAL BODY SCRUB ini hanya RM12 sebotol.

Untuk belian Whatapss ke 016 2762636  sekarang.

ORIGINAL BODY SCRUB hanya RM12 sebotol
Saya turut menghasilkan produk snek yang lebih sihat berbanding snek dipasaran sekarang. Ia diperbuat dari emping jagung asli, limpahan pelbagai kacang dan disalut rempah kari asli yang Kaw!!.. Sungguh sedap dan enak. Hanya RM12 sebalang. Hanya Wassap 016 2762636 untuk belian.


Crunchy Flakes hanya RM12 sebalang


 

9 ulasan:

jejalan2je berkata...

so far dah ada ke?

qisya khadeeja berkata...

Sure smua pnh ada.. But biar ia mnjd rahsia..

Tanpa Nama berkata...

pakai ketat2 le best..hehehe

Seriously berkata...

xvalid sangat pun!!!! kdg2 sy sebagai lelaki xde teringin pun tp kadang2 accidental tertengok jadi pandang mata bertemu mata la pulak wth xde nye klu lelaki berani straight je ckp xde buang masa lama2

qisya khadeeja berkata...

Haha.. Serius? Komen yg bgus.. Tqvm

Shuhaini Samsudin berkata...

Maybe ada firasat boy tu suka kita.. Tapi well-known yang dia dh ada gf..

Qisya Khadeeja berkata...

Kes sperti itu biasa terjadi baik di kalangan wanita atau lelaki

Tanpa Nama berkata...

klau ni kes lelaki cmne ye.sebaliknya. .lelaki perlu wat apa.. tambahan dah dengar perempuan tu dh bertunang..

Qisya Khadeeja berkata...

Jika sudah tunang orang, lebih baik anda fikirkan untuk mencari yang lebih baik.

Melukakan hati insan lain akhirnya akan membuat rasa berdosa dan bersalah akhirnya untuk anda seiring usia dan pengalaman hidup.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...